Inför behandling

Information inför tandblekningen

Tänk på att ha väl rengjorda tänder (att du har borstat dem innan du kommer). Det bästa är om du nyligen har varit hos din tandläkare och fått dem rengjord och kollade.  Du kommer då att uppleva ett bättre resultat om eventuell tandsten är borta.

Du kommer få skriva på ett avtal där du skriver under att du är medveten om vad denna tandblekning innebär.  Därefter  går jag igenom hur behandlingen gå till: Du kommer få borsta tänderna med ett ph-neutraliserande tandkräm. Sedan kollar vi kolla vad du har för nyans på dina tänder innan tandblekningen. Där efter är de dags att sätta in tandskenan i munnen. Jag visar alltid hur de är lättast att göra. Sedan lutar du dig tillbaka, får ett par glasögon på dig som skyddar emot ljuset och därefter lägger jag på tandblekningspastan. Du kommer du få sitta så med lampan emot dina tänder i 10 min. Sedan får du spotta ut och vi upprepar samma procedur totalt tre gånger.  Efter sista gången får du skölja munnen. Då är din tandblekning klar och vi kollar igen för att se hur många nyanser vitare dina tänder blev.

Eftersom du efter behandling bör undvika färgämnen i 48 timmar, kan de vara ett tips att dricka kaffe innan du kommer eftersom detta sedan bör undvikas. Efter tandblekningen är fuktbalansen rubbad och tänderna kommer dra till sig fukt för att stabilisera den igen.